2010. augusztus 17., kedd

Piroson-fehéren

Alakul ám már a redwork-öm! Jól megdolgoztat, mit mondjak? Még soha ennyi varrást nem bontottam. Nagy okosan most nem terveztem papíron rajzolgatva, csak varrtam, mint a gép. Szépen felhízlaltam a négy blokkot ám az nem akart eggyé összeforrni… Bontás… Varrás… Bontás… Varrás. Ráadásul találtam egy új, igen tetszetős keretezést, azon még kicsit bonyolítottam. Na, egy egész délelőtt szerkesztgettem kockás papíron számolgatva, vonalzóval, körzővel a sablonokat. Még mindig nem tudok jobb, gyorsabb módszert íves formák varrásráhagyásának behajtására:


Jó macera kiszabni, sűrűn bevagdosni, papírra hajtani s még közben vasal is az ember. Szerencse, hogy az anyagom elég vacak, már-már papírszerű, így könnyedén igazodik az akaratomhoz. A szegélyem négyfázisban:


Kis kukkantás a készülődőre:


Kedvcsinálónak  legyen itt egy kis gyűjtemény a Picasán halászott képekből:


3 megjegyzés:

  1. Ha fognál egy vékony anyagot, arra rajzolnád az íveket, színt színre fordítva összevarrnád és kifordítanád, akkor készen lenne az íves kereted vasalgatás-hajtogatás-ujjmegégetés nélkül. Nem erre gondoltál ? :)))
    Közben rájöttem az aloldalakra is : Ha a szerkesztésben az aloldalakat belehúzod a fejlécbe, akkor jelenik meg úgy, ahogy szerintem gondolod. Nézd meg nálam, erre gondoltál ?

    VálaszTörlés
  2. Na igen! Mindig is ez van! A legkézenfekvőbb dolgok persze nem jutnak eszembe! Na de akkor mire használnám az aloét, ha épen maradna a kezem? ;)
    És igen... az aloldalakban is pont arra gondoltam, amit Nálad látok. De az enyémek még sajna a fejemben sem születtek meg igazán... Köszi a szemfelnyitást!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szívesen, mindig örülök, ha tudok újat mondani :))

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...