2011. augusztus 21., vasárnap

Almafasírt

Ettetek már olyan savanyú almát, mint az ecet? Na, jó, egy kicsit túlzok. Az viszont tény, hogy emberi fogyasztásra nyersen abszolút alkalmatlan. Pitébe, kompótnak, szósznak, gyümölcslevesnek megdobva fahéjjal, cukorral viszont ízletes. És almafánknak sem utolsó. Küllemére tekintettel nálunk fasírttá lépett elő.

Kell hozzá 1 kg reszelt alma,  hozzákeverünk 2 halasi tojást, 6 evőkanál porcukrot, 35 dkg lisztet, 1 csomag sütőport és fahéjat jócskán. Rögvest golyóbisokat formálunk belőlük, a Jóember meg bőséges forró olajban kisüti. Porcukorral szórjuk és nyeljük szépen egymás után őket azon melegében. Finom, bemásolom a receptes dobozomba is.


Na de mi legyen az alma kinyomkodott levével? A citromfa alá öntjük, mert az velünk ellentétben imádja, sőt meghálálja a savanyú ízeket.


Ugye szép? Apám kezét dicsérve nekünk terem.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet ez a sütid! Milyen szép a citromfád, milyen sok van rajta!

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű a citromfád! Én is nagyon szerettem volna mindig (sajnos soha nem lett). Volt egy ficus benjaminám, aminek pont ilyen a levele és egyszer a párom citromokat kötözgetett rá szülinapi meglepetésként.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...