2012. január 29., vasárnap

Az ember

egy kis melegségre vágyik és akkor előkerül ez a fonal: 


Rúth vagy egyszerűen csak Rhonda?
Képtelenség színhelyesen felvételt készíteni róla, brrrrrrrr!
Ebből is egy felvehetetlen pulóver lesz, látom már. 


Kötéssel-horgolással foglalkozó kedves látogatóim, mondjátok, a műszálas fonalból készült darabokat is lehet blokkolni vagy feleslegesen öblítettem, gombostűztem a fent mutogatottat? Esetleg gőzölni kellene? Tanácstalan vagyok...

6 megjegyzés:

  1. Mi van, mindenki köt??? Szép színek, és a minta is jópofa. Ha pulóver, szerintem nem kell blokkolni.

    VálaszTörlés
  2. De így a minta miatt összeugrik kb. 20 cm szélesre, nem szeretném, ha ezáltal ott feszülne, ahol nem kell és ott domborítana, ahol egyébként is méretes kiemelkedés "ékeskedik" rajtam (konkrétan csípőtájt)... Szóval a pulcsimnak inkább lengedeznie kellene rajtam kissé.

    VálaszTörlés
  3. Bár olyan eredménye nem lesz a blokkolásnak, mint a gyapjúnál, de nem lesz teljesen haszontalan:) Rendeződnek a szemek és simul.

    VálaszTörlés
  4. Szerintem próbáld ki, a mostani fonalaknál soha nem lehet tudni előre. Elvileg a műszálasat hiába blokkolja az ember, úgyis összeugrik, ha megszárad, először. Aztán majd rajtad, meg használatkor, a mosásoknál igazodik. Nekem idáig így volt.

    VálaszTörlés
  5. én sem nyűglődnék a blokkolással, előbb-utóbb úgyis lengedezni fog :) ne gőzöld, mert akkor ellapul, és szerintem így, ahogy van, éppen jó, kiadja a minta struktúráját. néhány mosás, és kisimul úgyis. én szépnek látom, vidám a színe, jópofa a mintája.

    VálaszTörlés
  6. Az elejét blokkoltam, alakult egy kicsit, anélkül igen durván összeugrik. Hát nem tudom, mi lesz belőle? Lehet, hogy portörlő...
    Köszi a tippeket!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...