2013. augusztus 30., péntek

Ez egy igazi

foltvarrós bejegyzés lesz, már annyiban, hogy férjem (gyári munkás) kiszakította a nadrágját még a nyár elején és a varrógép végleges elrakása előtt ezt illett megvarrnom. Különben varrtatok Ti már nadrág száráBA foltot? A tevékenység annyira élvezetes, mint a cipzárcsere vagy a nadrág aljának vágása/felhajtása, ezután már három dologtól borsódzik egyformán a hátam. 


Hogy mi az a kockás? Zsebet kívánt a farára a fent említett, valami kevésbé, de azért feltűnő anyagból. Gyanítom, leszedetik vele és akkor még örülhetek, ha nem kap fegyelmit!

Miután összehajtogattam ezt a remeket, szépen, aprólékosan szösztelenítettem a varrógépet, leolajoztam, meghallgattam szelíd ketyegését, aztán beburkoltam és eltettem a sutba. 
Itt fog pihenni:


Mert egy jó darabig csak kézzel szeretnék varrni, említettem már, ugye?

7 megjegyzés:

  1. Jaj, hát egyik kedvencem nekem is az effajta foltozás, mert ugye vagy alányöszögteted a varrógépnek úgy, ahogy van, és végig azon parázol, hogy hol fogsz aláfogni észrevétlenül még ezt-azt, ami miatt bonthatod vissza, vagy pedig kibontod a szára oldalán valamelyik varrást, akkor könnyen hozzáférsz, de utána még azt is varrhatod vissza. És még az alja felhajtás, és cipzárcsere, igen, ezek is fincsik.:o)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kibontom a szára oldalát!!! Köszönöm és örök hálám az ötletért, hogy ez nekem soha nem jutott eszembe! Persze, nem foltoztam soha kisgyerek nadrágját:(

      Törlés
  2. Nadrág foltozás, méghozzá egy hétéves fiúcska nadrágján - na az ám a nemsemmi! Ikerhúga ötletére csillag foltokkal... :D De megoldottam: ragasztófátyollal, kis cikk-cakkal, persze a nadrágszár belső varrásának felbontása után. Jó lett, mire a ragasztás elengedi, úgyis kinövi. :) No meg addigra lesz újabb "mamaugyemegjavítod?" feladat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kis cikk-cakkal nem fogja elengedni a ragasztófátyol! Hordja azt a nacit még más, mert az ilyen mamacsillagost el szokták irigyelni akkor is, ha jócskán kopott:)

      Törlés
    2. Igazad lehet, mert az ikreknek van egy lassan hat éves öccsük is. :)

      Törlés
  3. Ne is mondd!!!!Mire alágyűröm a szárat,szépen ferdén varrom rá a foltot..az a vége.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...