2011. április 19., kedd

Tojások a pácban

Minden évben festek tojást, pontosabban kb. huszonötödmagammal csinálunk valamit, aminek az eredménye többé-kevésbé hasonlít arra a bizonyosra. Eleinte rezsóval mentem iskolába, ruhafestékben rotyogtattam a tojásokat a tanári asztalon egészen addig, míg azon egy szép barna égésnyom keletkezett. Megrongáltam a kincstári tulajdont. Ez a technológia innentől kezdve tabu lett. Azok a kimondottan tojásfestékek sem jöttek be, hiszen egyszerre kb. 100 tojást kellett volna rögvest díszíteni. Mi lenne, ha a festékboltban kapható tasakos fapáccal próbálkoznék? Működik, jelentem. Itt a régi prototípusok, mellette a gyerekkézből kikerültek.

 

Mivel forró viasszal írókázni nem ildomos egy osztálynyi másodikossal, marad a kihegyezett viaszgyertya. Megrajzolás után hurcika pálcikára tűzzük a kukut és vastag ecsettel már nyomban pingálható. Két perc száradás, áttörlés és készen is lennénk.
Születettek később sámántojások:


A hagymalében főzöttet tavaly karcoltam, bizony igen kezdetleges lett:


Most az elsősökkel berzseltünk, sajna ott nem volt időm fotózni (tessék elképzelni, miért is nem...), ezért az enyémeket mutatom. Anyu direkte pici jércetojásokat gyűjtögetett nekem, milyen jó is, hogy belemegy a játékomba!


Ezek cseresznye és bíbor páccal készültek, de ott fönn, azok a szép pirosak rózsafa színűek. Olyat most nem leltem sem égen, sem földön. A szarkaláblevelest nem kis bosszúságomra eltolta, mert a bíbor festékes ronggyal áttöröltem, ettől rózsaszín lett a lenyomat. 
A felsőt a legalantasabb gyom díszíti.

3 megjegyzés:

  1. Szépek lettek! Hát igen, gyerekekkel nem könnyű, de megéri!! Csak utána legyen időd kipihenni a munkát! :) A fapácra még sose gondoltam, de elraktározom az ötletet!

    VálaszTörlés
  2. Kedves Bejus! Nem mondod komolyan? Nagyon kedves tőled, hogy meg szeretnél lepni! Nem mondok ám nemet! :D Nagyon tetszett a legutóbbi lila táskád, de azt nincs képem kérni, mert nem kis munka. Nagyon örülnék egy icipici piperetartónak például, vagy egy szép pénztárcának, mindenképp olyat készíts, ami nem veszi el sok idődet, energiádat!!!!!! Nagyon köszönöm! Puszillak! Lehet ám cserebere is ;D!
    Gyönyörűek a berzselt tojások!

    VálaszTörlés
  3. Barbi, kérlek nézd meg a következő bejegyzésem, onnan tudsz válogatni... Hátha megakad a szemed valamin!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...